Yogatherapie is een holistische benadering van gezondheid en welzijn die gebruik maakt van yoga-technieken en principes om fysieke, mentale en emotionele gezondheid te bevorderen. In yogatherapie worden specifieke yogahoudingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie en diepe ontspanning gebruikt om een gezonde balans te herstellen en te behouden.

Voordelen van Yogatherapie:

Stressvermindering
Yogatherapie helpt bij het verminderen van stressniveaus door middel van ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Het helpt de geest te kalmeren en zorgt voor een diepe ontspanning van het lichaam.

Pijnverlichting
Door het beoefenen van specifieke houdingen en bewegingen kunnen mensen verlichting ervaren van chronische pijn, zoals rugpijn, artritis en andere musculoskeletale aandoeningen.

Verbetering van de Flexibiliteit en Kracht
Regelmatige beoefening van yogatherapie kan de flexibiliteit van het lichaam vergroten en de spierkracht verbeteren. Dit is belangrijk voor het behouden van een gezonde lichaamshouding en mobiliteit.

Emotioneel Welzijn
Yogatherapie kan helpen bij het verminderen van angst en depressie door middel van ontspanningsoefeningen, meditatie en het creëren van een bewustere relatie met de eigen emoties.

Verbetert de Ademhaling
Adequate ademhaling is cruciaal voor een goede gezondheid. Yogatherapie leert effectieve ademhalingstechnieken die de longfunctie verbeteren en de zuurstoftoevoer naar het lichaam vergroten.

Bevordert Zelfbewustzijn
Door middel van bewuste beoefening leert yogatherapie mensen beter naar hun lichaam te luisteren. Dit kan leiden tot een groter gevoel van zelfbewustzijn en welzijn.

Ondersteuning bij Specifieke Aandoeningen
Yogatherapie kan worden aangepast aan individuele behoeften en kan ondersteuning bieden bij een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder rugpijn, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen en meer.

Door regelmatig yogatherapie te beoefenen, kunnen mensen hun algehele gezondheid en welzijn bevorderen. Het kan een integraal onderdeel worden van een gezonde levensstijl. Deze lichaamsgerichte therapie bieden wij aan in Amsterdam en Amersfoort bij Marleen Jansen

Plan een vrijblijvende intake