re-integratie & verzuimbegeleiding

Home/voor verwijzers/re-integratie en verzuimbegeleiding
https://mastersatwork.org/voor-verwijzers/re-integratie-en-verzuimbegeleiding/
Home/voor verwijzers/re-integratie en verzuimbegeleiding

Begeleiding werkhervatting

Masters at Work is een bureau wat zich richt op het verminderen van verzuim door psychosociale klachten bij uw medewerkers constructief aan te pakken. Wij geloven in de mogelijkheid om verzuim te verlagen door een effectieve eclectische begeleidingsvorm die preventief of curatief wordt ingezet. Ons uitgangspunt is dat de counselor niet probleemgericht maar oplossingsgericht te werk gaat.

Welke problemen lossen wij op?

Iedereen weet dat een verzuimende medewerker heel veel geld kost. Ongeveer € 350,- per dag. En ook vaak het jaar erna, ontvang moet een werkgever vaak een hogere premie betalen. Dus door het injecteren van interventies zorgen wij voor kostenbesparing. Als een verzuimende medewerker 3 dagen eerder zijn werk hervat, dan zijn de kosten van een counselingstraject er al uit!

Hoe zorgen wij voor werkhervatting na verzuim?

Het beste is natuurlijk om verzuim te voorkomen. Medewerkers doen vaak al een beroep op de leidinggevende of bedrijfsarts als ze stress-klachten ervaren.

Ondersteuning van 2de spoortrajecten

Verzuimende medewerkers willen vaak terug naar hun eigen of aangepast werk binnen de huidige werkgever. Als dat niet kan, wordt er een 2de spoortraject, meestal als advies van de bedrijfsarts, ingezet. Een medewerker wordt geholpen door een re-integratieconsulent begeleid naar een andere werkgever. Dit 2de spoortraject is een wettelijke verplichting voor de werkgever en medewerker.

Welk probleem lossen wij op?

Masters at Work ondersteund het 2de spoortraject, zodat het vlot en soepel verloopt en een medewerker sneller doorstroomt naar ander werk of andere werkgever.

Wat houdt dit in?

2de spoortrajecten verlopen vaak moeizaam. Medewerkers zijn argwanend, boos en verdrietig dat ze naast de beperkingen op mentaal- of fysiek gebied, ook nog kun baan en collega’s kwijtraken. Veel trajecten stagneren en lopen een vertraging hierdoor op. Masters at Work geeft ondersteuning bij 2de spoortrajecten, door emotionele verwerking van de schending van vertrouwen, de verliezen die geleden zijn en de verwerking van emoties, zoals verdriet, boosheid en angst voor wat de toekomst gaat brengen.

Resultaat van de ondersteuning van 2de spoortrajecten:

Medewerker is sneller door zijn emoties heen, zodat er meer ruimte ontstaat tot medewerking in plaats van tegenwerking van het 2de spoortraject

Het verlies wordt vlotter aangenomen en hierdoor zal de medewerker pro-actiever gaan solliciteren, omdat de emotionele ballast weggevallen is

Minder kosten, omdat de medewerker beter meewerkt aan zijn re-integratie

Minder leed, zowel op de werkvloer als bij de desbetreffende medewerker zelf

Betere PR voor het bedrijf

Goed werkgeverschap en voldoen aan zorgplicht door specifieke interventies

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waardevolle informatie, tips, cursussen en achtergrondinformatie.

Naam(Vereist)