re-integratie & verzuimbegeleiding

Home/voor verwijzers/re-integratie en verzuimbegeleiding
https://mastersatwork.org/voor-verwijzers/re-integratie-en-verzuimbegeleiding/
Home/voor verwijzers/re-integratie en verzuimbegeleiding

Begeleiding werkhervatting

Masters at Work is een bureau wat zich richt op het verminderen van verzuim door psychosociale klachten bij uw medewerkers constructief aan te pakken. Wij geloven in de mogelijkheid om verzuim te verlagen door een effectieve eclectische begeleidingsvorm die preventief of curatief wordt ingezet. Ons uitgangspunt is dat de counselor niet probleemgericht maar oplossingsgericht te werk gaat.

Welke problemen lossen wij op?

Iedereen weet dat een verzuimende medewerker heel veel geld kost. Ongeveer € 350,- per dag. En ook vaak het jaar erna, ontvang moet een werkgever vaak een hogere premie betalen. Dus door het injecteren van interventies zorgen wij voor kostenbesparing. Als een verzuimende medewerker 3 dagen eerder zijn werk hervat, dan zijn de kosten van een counselingstraject er al uit!

Hoe zorgen wij voor werkhervatting na verzuim?

Het beste is natuurlijk om verzuim te voorkomen. Medewerkers doen vaak al een beroep op de leidinggevende of bedrijfsarts als ze stress-klachten ervaren.

Ondersteuning 2de spoor trajecten

Verzuimende medewerkers willen vaak terug naar hun eigen of aangepast werk binnen de huidige werkgever. Als dat niet kan, wordt er een 2de spoortraject, meestal als advies van de bedrijfsarts, ingezet. Een medewerker wordt geholpen door een re-integratieconsulent begeleid naar een andere werkgever. Dit 2de spoortraject is een wettelijke verplichting voor de werkgever en medewerker.

Welk probleem lossen wij op?

Masters at Work ondersteund het 2de spoortraject, zodat het vlot en soepel verloopt en een medewerker sneller doorstroomt naar ander werk of andere werkgever.

Wat houdt dit in?

Het is geen geheim dat tweedespoortrajecten vaak moeizaam verlopen. Medewerkers ervaren argwaan, boosheid en verdriet doordat ze naast de beperkingen op mentaal of fysiek gebied ook hun baan en collega’s verliezen. Deze emotionele belasting zorgt ervoor dat veel trajecten vastlopen en vertraging oplopen. Bij Masters at Work bieden we ondersteuning bij tweedespoortrajecten door de emotionele verwerking van het geschonden vertrouwen, de geleden verliezen en de verwerking van emoties zoals verdriet, boosheid en angst voor wat de toekomst brengt. Onze begeleiding richt zich op het herstellen van het emotionele welzijn van de medewerker, zodat ze met vertrouwen en veerkracht de volgende stappen in hun carrière kunnen zetten.

Resultaat van de ondersteuning van 2de spoortrajecten:

Medewerker is sneller door zijn emoties heen, zodat er meer ruimte ontstaat tot medewerking in plaats van tegenwerking van het 2de spoortraject

Het verlies wordt vlotter aangenomen en hierdoor zal de medewerker pro-actiever gaan solliciteren, omdat de emotionele ballast weggevallen is

Minder kosten, omdat de medewerker beter meewerkt aan zijn re-integratie

Minder leed, zowel op de werkvloer als bij de desbetreffende medewerker zelf

Betere PR voor het bedrijf

Goed werkgeverschap en voldoen aan zorgplicht door specifieke interventies

op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waardevolle inzichten, tips, cursussen en achtergrondinformatie.

Naam(Vereist)