procesbegeleiding

Home/voor bedrijven/Procesbegeleiding
Home/voor bedrijven/Procesbegeleiding

Verheldering door procesbegeleiding van een 3-gesprek

Wij willen graag uw aandacht vestigen op enkele veelvoorkomende uitdagingen die medewerkers kunnen ervaren tijdens hun werkzaamheden. Deze omvatten onduidelijkheid omtrent taken, spanningen met collega’s en leidinggevenden, en gevoelens van frustratie ten aanzien van bejegeningen.

Bij Masters at Work realiseren wij ons hoe cruciaal het is om deze kwesties aan te pakken en op te lossen om een succesvolle re-integratie mogelijk te maken. Daarom faciliteren wij drie- of viersprekken tussen leidinggevenden, medewerkers, P&O en een ervaren procesbegeleider. Onze procesbegeleiding biedt een veilige omgeving voor open en eerlijke communicatie, en kan resulteren in afsluiting van situaties waar dit vereist is.

Deze gesprekken stellen ons in staat om onduidelijkheden en spanningen uit de weg te ruimen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een succesvolle re-integratie. Bij Masters at Work spannen wij ons in om medewerkers te helpen obstakels te overwinnen en hun doelen te bereiken.

Onze aanpak

Tijdens het coachingstraject wat bestaat uit een intake-sessie en 8 vervolgsessies bieden we de extra mogelijkheid tot een 3-gesprek. In een gesprek van ongeveer anderhalf uur bespreken we de borging van het coachingstraject, bespreken we de samenwerking in het team en maken we concrete stappen die de re-integratie of samenwerking verbeteren. Dit 3- of 4-gesprek is essentieel om ruimte te scheppen voor een succesvolle terugkeer naar het werk. Bij Masters at Work beschouwen we deze procesbegeleiding als een waardevolle stap in het borgen van het re-integratieproces.

Wat is het resultaat?

  1. Verheldering van verwachtingen: Een 3-gesprek biedt de gelegenheid om duidelijke verwachtingen te stellen en te bespreken, wat bijdraagt aan een heldere koers voor alle betrokkenen.
  2. Creëren van Begrip en Empathie: Het bevordert begrip en empathie tussen alle partijen, waardoor er ruimte ontstaat voor een effectieve samenwerking en wederzijds begrip.
  3. Oplossen van conflicten: Eventuele conflicten kunnen worden besproken en opgelost, wat zorgt voor een gezondere en productievere werkomgeving.
  4. Optimaliseren van werkprocessen: Het biedt de gelegenheid om werkprocessen te evalueren en indien nodig aan te passen voor een efficiëntere samenwerking.
  5. Betrokkenheid bij het re-integratieproces: Door medewerkers, leidinggevenden en P&O te betrekken, vergroot een 3-gesprek het gevoel van betrokkenheid bij het re-integratieproces, wat kan leiden tot een soepelere en succesvollere terugkeer naar de werkomgeving.

Wil je meer informatie bel: 0646073440 of mail: info@mastersatwork.org

 

op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waardevolle inzichten, tips, cursussen en achtergrondinformatie.

Naam(Vereist)