assertiviteitstraining

assertiviteitstraining

Home/voor trainingen/Assertiviteitstraining: Oplossingsgericht Begrenzen
Home/voor trainingen/Assertiviteitstraining: Oplossingsgericht Begrenzen

Assertiviteitstraining: Oplossingsgericht Begrenzen

       

Live in Hoorn start 24 nov 2023

Praktisch je grenzen aangeven. Op een assertieve maar vriendelijke manier bepalen wat je wèl en niet doet. Het structureel begrenzen en verdelen van je energie als oplossing voor de altijd dreigende burn-out -de zwarte wolk van ‘nooit goed genoeg’ en ‘nooit af’.

Wij zullen je in een oplossingsgerichte training leren om dagelijks bruikbaar te begrenzen en toch gezellig te blijven. Dus met behoud van de relatie en dat je door de ander begrepen en gehoord wordt

De training wordt gegeven door Barbara Jansen en Arthur Legger van Masters at Work. Met z’n tweeën bieden we aan jou de oplossing voor het stellen van je grenzen en het behoud van je energie.

Wanneer: 
vrijdagen 24-nov 1-dec 15-nov 22-dec van 9 tot 12.30 uur

Waar: Lepelaar 2 in Hoorn

Investering:

* Particulier: € 324,= inclusief btw (gedeeltelijk vergoeding via aanvullende zorgverzekering mogelijk)

* Betaald de werkgever: € 539,= exclusief btw (gedeeltelijke vergoeding via aanvullende zorgverzekering van medewerker is mogelijk)

Wij bieden particulieren korting aan, omdat er voor deze groep geen toereikende belastingvoordelen bestaan. Voor werkgevers verwijzen wij naar: informatie Rijksoverheid

Masters at Work, Barbara Jansen, is geregistreerd lid bij de RBCZ als gekwalificeerd en gecertificeerd therapeut. Veel zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van deze cursus via de aanvullende alternatieve zorgverzekering. Kijk of jouw zorgverzekering erbij zit: Lijst Zorgverzekeraars

Masters at Work is geregistreerd lid bij de RBCZ als gekwalificeerde therapeut. Veel zorgverzekeraars vergoeden 50% van deze training via de aanvullende zorgverzekering. Kijk eens of jouw zorgverzekering erbij zit: Lijst Zorgverzekeraars

Aanmelden training

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacybeleid*

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Uitgangspunten:

• Waarom zijn grenzen zo moeilijk aan te geven en te bewaken?

• Wat is een grens of een begrenzing precies?

• Waarom is dit heden ten dage toch zo’n enorm groot probleem?

• Wat kan ik doen om dat voortdurende energieverlies te laten ophouden en weer vitaal, vrolijk en vrij te worden?

De inhoud

We gaan werken volgens een 4-tal uitgangspunten:

Lesdag 1: Ik en mijn kerngedachten

Na een inleiding en kennismaking gaan we kijken wat bepaalde kerngedachten met je doen. Welke effecten dit op je gedrag heeft en welke uitwerking dit heeft op de omgeving waarin je bent. Ook staan we stil bij jouw persoonlijke waarden, wat je belangrijk vindt in je leven als het gaat op begrenzing. Dit geeft een koers, van waaruit er een persoonlijk leerdoel kunnen destilleren.

Lesdag 2: Ik en mijn grenzen

In deze lesdag staan we stil bij de relatie die je hebt met jezelf in relatie met de ander. We gaan hierbij ook leren om op een positieve manier ‘nee’ te zeggen. We gebruiken hiervoor technieken uit het Oplossingsgericht Coachen. Dit zal je meer bij jouw vaardigheden brengen, waardoor je een repertoire opbouwt waarbij je kunt kiezen hoe je op bepaalde situaties reageert.

Lesdag 3: Ik en NEE!

In les 3 gaan we via lichaamsgerichte oefeningen ervaren hoe het voelt om NEE te zeggen. En vanuit deze gevoelens richten we ons op jouw persoonlijke behoeften en verlangens. Samen brainstormen we hoe je je behoeften en verlangens actief kunt vormgeven, zodat je je voor kan nemen om weer een stap kun maken.

Lesdag 4: Ik en mijn behoeften | verlangens

In deze les gaan we actief leren jouw behoefte uit te spreken. Verzoeken doen op een positieve manier, zodat je meer kans hebt om deze behoefte te vervullen. Dit zal je meer lucht en ruimte geven in je leven. Ook krijg je de mogelijkheid om een persoonlijke casus uit te spelen, zodat je je gedragsrepertoire nog meer uitbreidt!

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die iets wil leren over het thema ‘begrenzen’. En graag een ware omslag wil maken, waardoor je autonomer en vrijer in het leven kan komen te staan. Wij gaan je daarbij ondersteunen!

Duur

De training wordt gehouden in 4 sessies van elk 3 uur op de Lepelaar 2 in Hoorn van 09.00 tot 12.30 uur. De data zijn: vrijdagen24-nov 1-dec 15-nov 22-dec van 9 tot 12.30 uur. Gedeeltelijke vergoeding via de verzekeraar is mogelijk.

Trainers zijn

Arthur & Barbara

Barbara Jansen

op de hoogte blijven?

Subscribe to our newsletter and stay informed about valuable insights, tips, courses, and background information.

Naam(Vereist)