informatie over Vaststellingsovereenkomst
(VSO) begeleiding

informatie over VSO begeleiding 

Home/voor verwijzers/VSO begeleiding
Home/voor verwijzers/VSO begeleiding

Veel medewerkers zien vaak de Vaststellingsovereenkomst (VSO) mogelijkheid over het hoofd. Daar zijn wij voor.

VSO een grote besparing op tijd & verzuimkosten!

Onze Oplossing: Naadloze Overgang naar een Nieuwe Werkfase

Wanneer een medewerker tijdens het coachingtraject aangeeft dat terugkeer naar het eigen werk binnen de organisatie niet haalbaar is, door bijvoorbeeld onvrede over de werksituatie, dan zoeken wij naar passende oplossingen. Hierbij komt de Vaststellingsovereenkomst (VSO) ter sprake.

Voordelen voor de werkgever:

 • Efficiënt verzuimbeheer: Voorkom onnodig lang verzuim, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.
 • Kostenbesparing in juridische procedures: Begeleiding bij de VSO bespaart duizenden euro’s aan advocaat- of mediatorhonoraria.
 • Emotionele ondersteuning voor de medewerker: Emoties worden op een constructieve wijze gekanaliseerd en opgevangen, waardoor de medewerker goed voorbereid is voor de volgende stap.
 • Vlottere transitie naar nieuwe rol: De medewerker kan sneller doorstromen naar een andere functie zonder belemmeringen van het verzuim bij de ‘oude’ werkgever.
 • Positieve organisatieperceptie: De medewerker behoudt een positief gevoel over de organisatie, voelt zich gerespecteerd en erkend, wat bijdraagt aan een positieve uitstraling van het bedrijf.

Voordelen voor de verzuimende medewerker:

 • Geruststellende afsluiting van de huidige situatie: Een duidelijke afronding van de situatie die herstel-belemmerend werkt.
 • Ruimte voor nieuwe start: Emotionele verwerking creëert ruimte voor een frisse start en nieuwe uitdagingen.
 • Autonomie in besluitvorming: De medewerker behoudt de regie over het afhandelen van zaken en de keuze voor een nieuwe richting.
 • WW-Uitkering en andere voordelen: Met de juiste stappen kan de medewerker aanspraak maken op een WW-uitkering en heeft invloed op voorwaarden zoals ontslagvergoeding en opzegtermijn.
 • Grip op persoonlijke voorwaarden: De medewerker heeft controle over verschillende aspecten zoals ontslagvergoeding, opzegtermijn, opleidingsbudget, en zelfs de uitgifte van een positief getuigschrift.

Onze aanpak:

 1. We bespreken met de medewerker of terugkeer naar de oude of een andere functie mogelijk is binnen de organisatie.
 2. Indien dit niet mogelijk is, wordt een VSO voorgesteld om onnodig lang verzuim te voorkomen.
 3. We bieden verwijzingen naar relevante informatiebronnen, zoals het juridische loket en het UWV.
 4. Het besluitvormingsproces wordt begeleid zonder enige vorm van druk, waarbij de medewerker volledige autonomie behoudt.
 5. Een 3-gesprek met leidinggevende, een coach van Masters at Work en de medewerker wordt voorgesteld om de mogelijkheden te bespreken.
 6. We streven ernaar om tot een VSO te komen zonder extra juridische kosten, met een gedegen voorbereiding en wederzijdse emotionele ondersteuning.
 7. Deze aanpak integreert begeleiding naar een VSO als onderdeel van het gehele traject van 8 à 9 sessies, wat aanzienlijke kostenbesparingen oplevert.
ja, ik wil informatie

‘Wat een mooi resultaat is er bereikt in het traject. Ik wil je bedanken voor het contact, de samenwerking in het (VSO)traject en de inzichten die ik heb gekregen.”.’

Geschreven door een Sr HR-adviseur

Vraag nu de info aan

op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van waardevolle inzichten, tips, cursussen en achtergrondinformatie.

Naam(Vereist)