Cursus Acceptatie & Commitment Therapie (ACT)

Home/voor trainingen/Cursus Acceptatie & Commitment Therapie
Home/voor trainingen/Cursus Acceptatie & Commitment Therapie

Cursus Acceptatie & Commitment Therapie
Start 14 mei 2024 in fysiek in Hoorn & Online via Zoom

De nieuwe generatie van cognitieve therapie en coaching: ACT!

Door praktische oefeningen leer je afstand te nemen van je gevoelens en gedachten. Niet om ze weg te halen, noch om ze te veranderen, maar om ernaar te kijken, toe te laten en uiteindelijk te accepteren. Gedachten met gedachten oplossen lukt niet. Wel notie hebben van je verstand en van je gevoelens.
Zodat je met een commitment naar jouw eigenwaarden gaat leven. Erachter komen wat je nu werkelijk belangrijk vindt in jouw leven, in vriendschap, als ouder of in werk.

Schrijf je nu in we gaan van start met 12 deelnemers. Vol is vol

Interesse? Schrijf je snel in, het aantal plaatsen is beperkt.

ACT helpt bij:

• Bewust willen leren leven met minder remmingen en gericht willen zijn op wat écht belangrijk voor je is;

• Als je een doel mist en niet precies weet wat je met je leven wilt en dit wel wilt ontdekken;

• Wanneer je een middel zoekt tegen burn-out, de werksfeer wil verbeteren en een middel zoekt voor optimale prestaties binnen je bedrijf;

• Moeilijk beslissingen kunt nemen (uitstelgedrag);

• Een (dreigende) burn-out;

• Overdreven piekeren of schuldgevoelens;

Of je wilt gewoonweg leren omgaan met je onrustige denken en gevoelens, zodat je meer uit het leven kan halen.

Liedje gemaakt door Lindy Waldeck – deelneemster Cursus Acceptatie & Commitment Therapie 2022

Voor wie is Acceptatie & Commitment Therapie geschikt?

De cursus is geschikt voor iedereen die gewoonweg meer uit het leven wil halen, maar is ook bedoeld voor mensen met specifieke psychische klachten zoals angst, piekeren, dwang, hypochondrie, fobieën, een paniekstoornis, depressieve klachten, burn-out, stress, pijn, psychosomatische klachten of vermoeidheid.

Startdata cursus 2024

Lente: 14-mei 21-mei 04-jun 11-jun 18-jun 02-jul 09-jul van 9-11 uur
Herfst: 15-okt 22-okt 29-okt 12-nov 19-nov 26-nov 17-dec van 9-11 uur

Alle dagen van 9-11 uur op de Lepelaar 2 in Hoorn of je kunt online met Zoom meedoen.

Investering

€ 824,= exclusief btw

Wij hanteren speciale kortingen voor particulieren, aangezien deze groep niet kan profiteren van toereikende belastingvoordelen. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Voor werkgevers verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.

Masters at Work is een geregistreerd lid van de RBCZ als gekwalificeerd en gecertificeerd psychosociaal therapeut. Veel zorgverzekeraars vergoeden ongeveer 90% van de cursuskosten, of € 40,- per dag, via de aanvullende alternatieve zorgverzekering. Controleer of jouw zorgverzekering op de Lijst Zorgverzekeraars staat.

Ja, ik meld mij aan

Time to act!

In de cursus van 7 sessies ACCEPTATIE & COMMITMENT THERAPIE (ACT) leer je 6 vaardigheden om op een andere manier met jouw vervelende gedachten, gevoelens en sensaties om te gaan, zonder dat je gelijk in de ‘oplossingenstand’ gaat staan.

Wetenschappelijk onderzoek en mijn persoonlijke ervaring tonen aan dat ‘het gevecht aangaan’ met gedachten of gevoelens, deze slechts nog meer invloed krijgen op je leven. En dit is, helaas, ook zo als je deze gedachten of gevoelens juist bewust probeert te vermijden. Het alternatief voor deze paradoxale situatie is: acceptatie c.q. het toestaan van deze gedachten of gevoelens. Niet omdat deze nu zo leuk zijn, maar omdat je niet wilt dat ze nog meer ruimte innemen in je leven. Met de energie die overblijft, kun je je vervolgens richten op de dingen die er wel echt toe doen. De kern van ACT is dat het vechten tegen onvermijdelijke ervaringen, problemen, gedachten en gevoelens uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol en vitaal leven.

Ja, ik meld mij aan

Time to act vervolg!

ACT is een evidence based gedragstherapie. Binnen ACT wordt ervanuit gegaan dat je in je leven onvermijdelijk op allerlei hindernissen stuit, die je verhinderen je dromen waar te maken en je leven te leiden. Denk hierbij aan vervelende gedachten, moeilijke emoties en onaangename lichaamsgewaarwordingen. ACT reikt allerlei hulpmiddelen en technieken aan om daarmee om te gaan. Het doel hiervan is om er niet meer zo door opgeslorpt te worden, zodat er meer energie overblijft voor de waardevolle dingen in jouw leven.

ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door leren om te gaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van bepaalde negatieve gedachten (Acceptatie), remmingen toe te staan en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment geven aan).

Ja, ik meld mij aan

Voor wie is ACT geschikt?

ACT helpt bij:

Bewust willen leren leven met minder remmingen en gericht willen zijn op wat écht belangrijk voor je is;

Als je een doel mist en niet precies weet wat je met je leven wilt en dit wel wilt ontdekken;

Wanneer je een middel zoekt tegen burn-out, de werksfeer wil verbeteren en een middel zoekt voor optimale prestaties binnen je bedrijf;

Perfectionisme en faalangst;

Moeilijk beslissingen kunt nemen (uitstelgedrag);

Een (dreigende) burn-out;

Overdreven piekeren of schuldgevoelens;

Allerlei angsten (zoals sociale angst, angst voor afwijzing, angst om voor groepen te spreken), depressieve gevoelens of stress;

Assertiviteitsproblematiek: opofferingsgedrag, moeite met begrenzing en werk/privé balans, pleasen;

Pijn- en vermoeidheidsklachten: herstel LongCovid, vaak ziek;

Psychosomatische klachten of chronische pijn, zoals migraine;

Of je wilt gewoonweg leren omgaan met je onrustige denken en gevoelens, zodat je meer uit het leven kan halen.

Schrijf je nu in, vol is vol

Hoe ziet de methode eruit?

We gebruiken concrete hands-on technieken. Er wordt praktische uitleg gegeven en er worden ervaringsgerichte oefeningen gedaan. Beelden en metaforen maken het geheel begrijpelijk en leuk! Je krijgt concrete tools om aan de slag te gaan met waar je hier en nu last van hebt.

ACT is geen praattherapie. We gaan NIET graven in het verleden. We werken praktisch en gemoedelijk: down to earth. Er zit geen enkel religieus, moreel, of zweverig tintje aan.

In ACT spreken we over “psychologische flexibiliteit”: hoe hoger die flexibiliteit, hoe minder kans op psychische klachten (en hoe lager de flexibiliteit, hoe groter het risico op klachten). We werken aan deze 6 vaardigheden om de psychologische flexibiliteit te verhogen.

De 6 vaardigheden die je leert:

ACCEPTATIE : Ruimte maken voor vervelende ervaringen

DEFUSIE : Afstand nemen van je gedachten

OBSERVERENDE ZELF : Flexibel omgaan met je zelf(beeld)

HIER-EN-NU : Aandacht voor het Hier en Nu, zodat er meer keuzemogelijkheden komen om vrij te handelen

WAARDEN : Stilstaan bij wat echt belangrijk is

TOEGEWIJD HANDELEN : Investeren in je waarden door acties te nemen

Ja, ik meld mij aan