methoden & technieken

Home/voor particulieren/Methoden & technieken
https://mastersatwork.org/voor-particulieren/methods-techniques/
https://mastersatwork.org/voor-particulieren/methoden-technieken/
Home/voor particulieren/Methoden & technieken

EMDR behandeling

Wegens de grote vraag naar EMDR-therapie, accepteren wij vanaf september 2023 geen nieuwe particuliere cliënten meer. Indien je een baan hebt en jouw klachten van invloed zijn op jouw werkprestaties, kun je overwegen om een coachings- en behandeltraject aan te vragen bij jouw leidinggevende. Wij zullen dan in samenwerking met jou contact opnemen, zodat je snel aan de slag kunt met jouw hulpvraag. Onze coachtrajecten voldoen volledig aan de AVG-privacywetgeving.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van schokkende gebeurtenissen, bijvoorbeeld een agressie incident op het werk, bejegeningen van collega’s of leidinggevenden, pesterijen, auto-ongelukken, heftige jeugdherinneringen, rouw om verlies van dierbare of andere heftige gebeurtenissen.

Masters at Work gelooft in een brede inzet van EMDR bij:

 • Behandeling van burn-out klachten
 • Het ontkrachten van kernovertuigingen, zoals ‘ik ben zwak’ of ‘ik ben schuldig’ of ‘ik kan het niet’
 • Behandeling van paniekaanvallen

Volgens ons is EMDR DE krachtigste therapie ever!

Download De klikjes van EMDR

Aantal sessies na intake
 • Bij enkelvoudig trauma: ongeveer 1 tot 2 sessies
 • Bij meervoudig trauma: ongeveer 3-6 sessies
 • Bij spanningsklachten: ongeveer 1 tot 3 sessies
 • Bij paniekaanvallen: ongeveer 1 tot 3 sessies

Voordelen

• Kortdurend, zonder veel nare details te hoeven vertellen

• Na één sessie al resultaat

• Een EMDR-app zorgt voor borging en is extra hulpbron

Heftige emoties op triggers zullen verdwijnen

• Angst voor bepaalde situatie verdwijnt

• Ontspanning en opgelucht gevoel

• Anders omgaan met middelenverslaving en trek

• Veranderen van rotsvaste belemmerende overtuigingen

Acceptatie & Commitment Therapie

Wanneer personeel goed leert omgaan met tegenslagen, lastig gedrag van collega’s, bejegeningen op de werkvloer levert dit fittere medewerkers op, voorkomt het burn-out– en onnodig verzuim.

In de 7 sessies Acceptatie & Commitment Therapie (ACT) leren de deelnemers 6 vaardigheden om op een andere manier met vervelende gedachten, gevoelens, en sensaties om te gaan. En niet dat je gelijk in de oplossingenstand of in verzet te gaat staan.

ACT is erkende evidence based therapie. Uitgangspunt is dat wanneer je lastige gedachten of gevoelens wilt vermijden door afleiding, uitstelgedrag, mopperen of opoffering, dit juist vaak ervoor zorgt dat deze een nog grotere invloed krijgen. Stress is dan vaak het gevolg.

Een alternatief hiervoor is acceptatie cq het toestaan van deze vervelende gedachten. Niet omdat deze zo leuk zijn, maar omdat je niet wilt dat ze nog meer ruimte innemen in je leven. Met de energie die overblijft, kun je je vervolgens richten op de dingen die er wel echt toe doen! Ons hoofddoel is om de ‘psychologische flexibiliteit’ bij mensen te vergroten.

Dit betekent dat je flexibel om kunt gaan met situaties, gedachten en gevoelens, ook als ze moeilijk of pijnlijk zijn – en tegelijkertijd betekenisvolle keuzes in je leven kunt maken.

De mogelijkheden:

Acceptatie & Commitment Therapie groepen:

Herfst: 24-okt 31-okt 07-nov 28-nov 05-dec 12-dec 19-dec van 9-11 uur

Winter: 07-dec 14-dec 21-dec 04-jan 25-jan 01-feb 08-feb van 9-11 uur

Alle dagen van 9-11 uur op de Lepelaar 2 in Hoorn of je kunt online met Zoom meedoen.

Voordelen van ACT

 • Je staat ‘losser’ in je leven
 • Je reageert veerkrachtiger op tegenslagen en teleurstellingen
 • Je hebt handvatten om concreet aan de slag te gaan
 • Je hebt het gevoel meer regie te hebben op jezelf
meer informatie

Oplossingsgericht Coachen 

Oplossingsgericht coachen zetten we graag in als er een veranderbehoefte is. Bijvoorbeeld leren ‘nee’-zeggen als je ‘nee’ voelt of ‘ja’ zeggen als je ‘ja’ voelt. Wij gaan ervanuit dat mensen al hun handvatten zelf al hebben, en brengen je daarmee in contact. We gaan expliciet maken van dat wat wel werkt, zodat je weer grip krijgt op de situatie!

Uitgangspunten
 • Doe meer van wat goed werkt en stop met datgene dat niet werkt
 • Wanneer lukt het je wel? Kijk naar de uitzonderingen
 • Leer je eigen vaardigheden kennen
 • Leg je focus op de toekomst en focus waar je wel invloed op hebt

Voordelen

 • Bruikbare handvatten
 • Kortdurend en snel bij je eigen handvatten
 • Je weet hoe je het ‘zelf kan doen’

Focussing: een vorm van verdiepende lichaamsgerichte psychotherapie

Focussen is een proces waarbij je leert om naar de signalen van je lichaam te luisteren op een mindful manier. Dit stelt je in staat om je ware gevoelens en behoeften naar de oppervlakte te brengen. Focussen kan worden gezien als een vorm van zelfonderzoek, waarbij je aandachtig luistert naar innerlijke signalen, zoals gebaren, lichamelijke sensaties, gevoelens, beelden, gedachten of metaforen.

Focussen is een proces dat zich richt op het verkennen van de innerlijke wereld en het luisteren naar de signalen van het lichaam. We kunnen Focussen begrijpen aan de hand van verschillende aspecten.

 • Luisteren naar lichaamssignalen: Bij Focussen leren we om aandacht te besteden aan subtiele signalen die ons lichaam ons geeft. Dit kan een gevoel van spanning, een lichamelijke sensatie, een gebaar of zelfs een metafoor zijn. Door ons bewust te worden van deze signalen kunnen we dieper in contact komen met onze emoties en behoeften.
 • Mindfulness: Focussen wordt op een mindfull-manier benaderd, wat betekent dat we bewust en zonder oordeel aanwezig zijn in het moment. We richten onze aandacht op de innerlijke ervaringen zonder te oordelen of te analyseren. Dit stelt ons in staat om te observeren wat er in onszelf gebeurt op een open en accepterende manier.
 • Zelfonderzoek: Focussen kan worden gezien als een vorm van zelfonderzoek. Door de innerlijke signalen serieus te nemen en er met aandacht naar te luisteren, kunnen we dieper graven in onze gevoelens en behoeften. We nodigen als het ware het ‘iets’ in ons uit om zijn verhaal te vertellen en zijn boodschap uit te spreken.
 • Ruimte voor verandering: Wanneer we ons bewust worden van onverwerkte ervaringen of vastgelopen situaties, ontstaat er ruimte voor beweging en verandering. Door de signalen te erkennen en te onderzoeken, kunnen we nieuwe inzichten krijgen en mogelijkheden ontdekken om ons leven positief te beïnvloeden.
 • Individuele praktijk: Focussen kan zowel alleen als met anderen worden beoefend.
 • Het is een persoonlijk proces waarbij we onszelf toestaan om op een vriendelijke en uitnodigende manier naar onze innerlijke wereld te kijken. Het is een praktijk die ons in staat stelt om diepere niveaus van zelfbewustzijn te bereiken en onze innerlijke groei te bevorderen.

Door Focussen te beoefenen kunnen we een dieper begrip krijgen van zichzelf en hun innerlijke wereld. Het stelt je in staat om met aandacht en acceptatie naar jouw emoties en behoeften te luisteren, en biedt tools om vastgelopen situaties te verkennen en mogelijkheden voor verandering te ontdekken.

Focussing is leren luisteren naar de signalen van het lichaam. Zo komen werkelijke gevoelens en behoeften naar de oppervlakte. Focussing is een vorm van zelfonderzoek; een aandachtig ‘luisteren’ naar innerlijke signalen. Signalen als een gebaar, een lichamelijke sensatie, een gevoel, een beeld, een gedachte of een metafoor.

Bij Focussing sta je stil bij jouw innerlijke wereld op een vriendelijke, uitnodigende en open wijze. Het gevoel of ‘iets’ in jou, wordt als het ware uitgenodigd zijn verhaal te vertellen of boodschap uit te spreken. Als dit gebeurt gaat het vaak ook gepaard met een verschuiving van het ervaren gevoel. Dan ontstaat er ruimte voor onverwerkte ervaringen en ontstaat de mogelijkheid voor beweging en verandering in situaties waar je het gevoel hebt vast te zitten Focussing doe je zelf en kun je in verschillende situaties goed alleen doen. Gebleken is dat Focussing makkelijker werkt en dieper gaat in aanwezigheid met een ander.

*** Nieuw! EFT Relatietherapie ***

Emotion Focused Therapy voor koppels (EFT) is een van de meest onderzochte vormen van relatietherapie. Tijdens de sessies gaan we samen de negatieve interactiepatronen die tussen jullie spelen identificeren. We gaan stap voor stap gezonde interacties met elkaar ontwikkelen. En gebruiken we de relatie zelf als middel voor heling op diepere lagen van hechting. We leggen een nadruk op het achterhalen van de hechtingsbehoeftes binnen de relatie en verhogen we de emotionele responsiviteit, het voor de ander beschikbaar en bereikbaar zijn.

We helpen niet door problemen op te lossen:

• We helpen om een atmosfeer te creëren waarbij koppels zelf hun problemen kunnen oplossen

• We werken aan het proces van relationele veiligheid

Na de intake zullen we een traject doorlopen van 3 tot 10 sessies (of meer indien nodig en wenselijk) nodig hebben.

Aanmelden training

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacybeleid*

op de hoogte blijven?

Subscribe to our newsletter and stay informed about valuable insights, tips, courses, and background information.

Naam(Vereist)